عکسعکسعکسعکس

vرعایت نکات ایمنی هنگام وقوع زلزله

رعایت نکات ایمنی هنگام وقوع زلزله

 

- اگر زمین‌‌لرزه‌اى در همین لحظه اتفاق بى‌افتد، چه مى‌کنید؟
سالانه در جهان چندین زلزله اتفاق مى‌افتد که برخى از آنها خفیف و نامحسوس و برخى دیگر شدید است و خسارت‌هاى جانى و مالى فراوان در بردارد. بنابراین توصیه‌هاى ایمنى در زمینه‌ زلزله، نسبت به حوادث دیگر، اهمیت خاصى دارد.
      رعایت نکات ایمنى قبل از وقوع زلزله
    از آنجا که زلزله خبر نمى‌دهد باید پیش از وقوع آن تدابیر ایمنى خاص و مهمى به‌شرح زیر اندیشیده شود:
    - اجراء دستورالعمل‌هاى نحوه قطع جریان آب، برق، گاز و سایر امکانات خدماتى در منزل:
    ۱. گاز: معمولاً شیر اصلى گاز بر روى لوله ورودى و پس از کنتور نصب مى‌شود و دسته آن به رنگ قرمز یا نارنجى است.
    ۲. برق: فیوز اصلى برق در طبقه همکف یا زیرزمین و در زیر کنتور قرار دارد. در صورتى‌که در مجتمع‌هاى آپارتمانى زندگى مى‌کنید، محل فیوز برق خانه خود را به نام خود مشخص کنید.
    ۳. آب: شیر اصلى ورود آب به منزل در همان محلى است که لوله آب وارد خانه مى‌شود، این شیر جنب کنتور اصلى قرار دارد.
    - مکانى را انتخاب کنید که همه اعضاء خانواده بعد از وقوع زمین‌‌لرزه، در آنجا جمع شوند.
    - یک یا چند لحظه نقطه امن را در هر اتاق انتخاب کنید تا در مواقع ضرورى بتوانید به آن نقطه پناه ببرید.
    - نقاط امن محل کار و سکونت خود را در روى نقشه‌اى مشخص کنید و آن را در اختیار نزدیکان خود قرار دهید.
    - تمرین‌هاى دوره‌هاى نجات از خطرهاى زمین‌لرزه را که در مدارس و از طریق رسانه‌ها آموزش داده مى‌شود، انجام دهید و این برنامه را هرچند وقت یک‌بار تکرار کنید.
    - دوره کمک‌هاى اولیه به‌ویژه آموزش احیاء قلبى و ریوى را از طریق هلال‌احمر شهر خود و یا سایر مراجع ذى‌صلاح بیاموزید.
    - از استحکام و مقاومت ساختمان محل زندگى خود در برابر زمین‌‌لرزه مطمئن شوید. عواملى چون کم‌بودن شیب زمین، بالابودن سختى زمین، اسکلت‌بندى محکم و اصولى ساختمان، سقف ساختمان، نقشه متقارن ساختمان و کیفیت مصالح و کیفیت ساخت در ایمنى ساختمان نقش بسیار مهم و اساسى ایفاء مى‌نماید. احداث ساختمان در نزدیکى گسل‌ها، لبه پرتگاه‌ها و شیب‌ها، مجاورت دیوارهاى حائل غیرمقاوم، مجاورت ساختمان‌هاى غیرمقاوم، نزدیکى ساختمان‌هاى بلند، باعث آسیب‌پذیرى ساختمان در زمان وقوع زمین‌لرزه خواهد بود.
    - در ساختن بناهاى جدید، اصول و مقررات ایمنى و مقاومت ساختمان در برابر زلزله را به دقت رعایت کنید.
    - محل خواب شما نباید در کنار پنجره، زیر لوستر، تابلو، آینه و سایر اشیاء شکننده و آویزان باشد.
    - راهروها و خروجى‌هاى منزل را بررسى کنید و وسایلى را که ممکن است بعد از وقوع زلزله سد راه شوند از آن مکان‌ها دور کنید.
    - وسایل سنگینى را که هنگام وقوع زلزله ممکن است سقوط کنند، مانند کتاب‌ها، گلدان‌هاى آویز و لوسترها، در محل خود محکم کنید.
    - اشیاء بزرگ و سنگین را در قفسه‌هاى پائین‌تر قرار دهید و قفسه‌ها را محکم به دیوار متصل کنید.
    - اشیائى را که در قسمت خارجى ساختمان قرار دارند، مانند کولر، گلدان‌هاى پشت پنجره و ظروف مواد غذائی، در جاى مناسبى قرار دهید و یا در جاى خود ثابت کنید.
    - شیروانى و کلاهک دودکش‌هاى بخارى را که در زمان وقوع زلزله ممکن است سقوط کنند، بازرسى کنید.
    - ذخیره آب و غذا (ترجیحاً به‌صورت کنسرو) به اندازه مصرف سه روز آماده کنید. در صورتى‌که این ذخایر به‌صورت کنسرو نباشد، باید هر دو هفته یک‌بار، آنها را تجدید کرد تا فاسد نشوند.
    - همواره کیف امداد و نجات هلال‌احمر را در منزل آماده داشته باشید.
    - مواد شیمیائى سمى و خطرناک را در ظرف پلاستیکى مطمئن و در پائین‌ترین قسمت گنجه‌ها و دور از دسترس کودکان قرار دهید.
    - حتماً براى جلوگیرى از حوادث ناشى از زلزله یک کپسول آتش‌نشانى در منزل داشته باشید و حتى‌الامکان آن را در آشپزخانه قرار دهید. هم‌چنین نحوهٔ استفاده از آن را بیاموزید و به کلیه اعضاء خانواده نیز آموزش دهید.
    - نزدیک‌ترین محل‌هاى امدادرسانى مانند جمعیت هلال‌احمر، راهداری، درمانگاه، آتش‌نشاى و قرارگاه نیروى انتظامى را که در هنگام حادثه مى‌توانند به شما کمک کنند، شناسائى کنید.
    - از مهندس طراح ساختمان جهت بررسى ساختمان دعوت به‌عمل آورید و درباره چگونگى راه‌هاى مراقبت از خانه با او مشورت کنید.
    - خانه، خانواده و اموال خود را در برابر زلزله بیمه نمائید.
      رعایت نکات ایمنى هنگام وقوع زلزله
    حتماً در هنگام وقوع زلزله به نکات زیر توجه کنید:
    - اگر ساختمان مسکونى شما با خطر ریزش روبه‌رو است، به پناهگاه‌ها یا نقاط امن بروید.
    - از آسانسور استفاده نکنید و از اشیاء بلند، سنگین و ناپایدار فاصله بگیرد.
    - اگر در داخل ساختمان هستید روى زمین بنشینید و به کمک بازوها و دست‌هاى خود، سر و پشت گردن را محافظت کنید، یا اینکه زیر یک میز محکم بنشینید و به پایه آن بچسبید؛ و یا زیر درگاهى یا گوشه‌هاى اتاق بایستید.
    - اگر در اتومبیل هستید، آن را در سمت راست خیابان متوقف کنید تا سمت چپ، براى عبور خودروهاى امدادی، باز باشد، سپس اتومبیل را خاموش کنید ولى کلید را از جاى آن بیرون نیاورید. در داخل اتومبیل بمانید و از رادیو براى گرفتن اطلاعات بیشتر کمک بگیرید.
    - در، رو یا زیرپل‌ها یا گذرگاه رانندگى نکنید.
    - اگر در فروشگاه، سینما یا ساختمان‌هاى پراز ازدحام هستید، از هجوم به سمت درهاى خروجى خوددارى کنید. فقط سعى کنید از ویترین‌ها، قفسه‌ها و سایر اشیاء سنگین فاصله بگیرید.
    - در صورتى‌که روى ویلچر هستید به‌جاى امن پناه ببرید.
    - اگر در آزمایشگاه‌ها و مکان‌هاى مشابه هستید تا حد امکان از مواد شیمیائى دور شوید.
    - براى دریافت آخرین اطلاعات و راهنمائى لازم به رادیو گوش دهید.
    - از تلفن، جز در موارد ضروری، استفاده نکنید، خطوط تلفن باید براى تماس‌هاى ضرورى آزاد باشند.
    - اگر هنگام وقوع زمین‌‌لرزه در حال خارج‌شدن از ساختمان و یا خارج از آن هستید اولین کارى که باید انجام دهید این است که سر خود را در مقابل خطر ریزش به کمک اشیائى مانند کیف، کتاب و یا تخته محافظت کنید. در صورت در دسترس نبودن این اشیاء از پشت دست خود استفاده کنید.
    - اگر در خارج از منزل هستید به نقطه امنى دور از ساختمان‌ها، درختان و سیم‌هاى برق پناه ببرید.
    - مراقب خیابان‌هاى داراى شکستگى‌، شکاف‌هاى زمین، آتش‌سوزى و ترکیدگى لوله‌هاى آب باشید تا هنگام گریز از خانه صدمه نبینید.
    - در مکان‌هاى عمومى به‌سمت درهاى خروجى هجوم نبرید.
    - فوراً از خیابان‌ها و کوچه‌هاى تنگ و باریک خارج شوید.
    - از پل‌هاى عابر پیاده و پل‌هاى ماشین‌رو دور شوید.
    - از دیوارهاى سنگ‌کارى‌ شده، بخارى دیوارى و شیشه‌هاى بزرگ فاصله بگیرید.
    - تا توقف کامل زلزله در جاى خود بمانید.
    - کپسول آتش‌نشانى مناسبى در منزل داشته باشید، در مورد نحوه استفاده از آن آموزش ببینید، و حتى‌الامکان آن را در آشپزخانه قرار دهید.

    ماست را در برنامه غذایی فرزندتان بگنجانید

    ماست از دوران باستان شناخته شده و بر سر سفره‌های مردم قرار گرفته است. این ماده‌ی غذایی حاوی خواص زیادی است که برای همه و به خصوص برای حفظ تعادل و سلامت بدن کودکان مفید است.

    ماست برای رشد و نمو کودکان لازم است. ماست یک محصول لبنی استریلیزه یا پاستوریزه است که میزان چربی‌های موجود در آن متفاوت است. ماست پر چرب و ماست کم چرب از انواع ماست‌ها محسوب می‌شود.

    ماست مشخصات مواد غذایی سالم و با ارزش غذایی بالا را دارا می‌باشد و برای همین برای کودکان مفید محسوب می‌شود.

    مشخصات و خواص ماست
    * چربی‌های موجود در ماست کم بوده و به راحتی جذب می‌شود.

    * پروتئین‌های ماست همه‌ی اسیدهای آمینه‌ی ضروری را دارا می‌باشند و از ابتلا به بیماری‌ها و عفونت‌ها پیشگیری می‌کنند

    * ماست منبع مهم کلسیم و فسفر است و این عناصر برای رشد کودکان لازم و ضروری‌اند.

    * ویتامین B موجود در این ماده‌ی غذایی نقش مهمی در کنترل عملکرد روده‌ها دارد.

    اگر می‌بینید فرزندتان از طعم ماست خالی خوشش نمی‌آید ابتکار عمل به خرج

    دهید و مثلاً مربا، پودر شکلات، کمی شکر و یا میوه به آن اضافه کنید

    * ماست از شیر تهیه می‌شود و خواص آن را حفظ می‌کند با این حال این ماده‌ی غذایی خیلی راحت‌تر و بهتر از شیر هضم می‌شود.

    * ماست سرشار از املاح معدنی به ویژه کلسیم است که به صورت لاکتات کلسیم در روده‌ها باقی می‌ماند و قدرت جذب مواد غذایی را بالا می‌برد. این خواص مفید، ماست را به یک ماده‌ی غذایی مفید برای کودکان و همچنین افراد سالمند و همه کسانی که از مشکلات گوارشی رنج می‌برد تبدیل کرده است.

    ماست و میوه
    کودکان معمولاً ماست را دوست دارند. برای همین می‌توانید ماست خنک و تازه را به عنوان میان وعده به آن‌ها بدهید.

    اگر می‌بینید فرزندتان از طعم ماست خالی خوشش نمی‌آید ابتکار عمل به خرج دهید و مثلاً مربا، پودر شکلات، کمی شکر و یا میوه به آن اضافه کنید.

    می‌توانید غلات و یا میوه‌هایی خشکی مثل کشمش نیز به آن اضافه کنید.

    در هر حال ماست را در برنامه‌ی غذایی کودکانتان بگنجانید و زمینه‌ای فراهم بسازید تا از خواص مفید آن بهره‌مند .

    علت لکه های سفید روی ناخن ها و ریشه شدن اطراف ناخن ها

    برخلاف تصور عامه، لکه های سفید روی ناخن ناشی از کمبود کلسیم و روی یا سایر ویتامین ها در رژیم غذایی شما نمی باشد. در این مطلب به دلایل این مشکل و درمان آن می پردازیم.

    درباره علت به وجود آمدن لکه‌های سفید روی ناخن اظهار کرد: برخی گمان می‌کنند به وجود آمدن لکه‌های سفید بر ناخن به علت کمبود کلسیم است، در صورتی که کلسیم هیچ نقشی در سلامت ناخن‌ها ندارد.

    تنها کمبود منیزیم می‌تواند موجب افزایش آسیب‌پذیری ناخن در برابر ضربه شود،در برخی از افراد ناخن‌ها به علت حساسیت حتی با ضربه‌های کوچک در کار روزانه همچون کار با لپ‌تاب و موبایل دچار آسیب می‌شود.

    برای جلوگیری از بروز لکه‌های سفید بر ناخن‌ها به افراد توصیه می‌شود صفحه ناخن را چرب نگه دارند تا شکنندگی آن کاهش یابد البته این لکه‌ها با رشد ناخن از بین می‌روند بنابراین نمی‌توان آن را به عنوان مشکل تلقی کرد و نیازی به مراجعه به پزشک نیست،اما افراد باید توجه کنند اگر خطوط سفید بر ناخن‌ها افزایش یافت و به سایر ناخن‌ها سرایت کرد باید به پزشک مراجعه کرد.

     کمبود منیزیم می‌تواند سبب افزایش آسیب پذیری ناخن در برابر ضربه و ایجاد خطوط سفید شود، می توانخاطرنشان کرد: گاهی بروز بیماری‌های کلیوی، کبدی و قلبی سبب سفید شدن کل صفحه ناخن می‌شود که ضرورت دارد افراد هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنند تا تحت معاینه و آزمایش قرار گیرند.

     علت ریش ریش شدن پوست کنار ناخن‌ها نیز می توان عنوان کرد: تماس زیاد و مکرر با آب و مواد شوینده، زدن لاک ناخن به طور مکرر و استفاده از استون، فقرآهن و روی سبب پوسته پوسته شدن کنار ناخن‌ها می‌شود و استفاده از مواد شوینده استاندارد، استفاده از دستکش حین کار، گرفتن گوشه ناخن با ناخن‌گیر و مصرف کرم‌های مرطوب کننده در کاهش ریش ریش شدن پوست موثر است.

     افراد باید از کندن ضایعات کنار ناخن خودداری کنند چرا که همراه آن قسمتی از بافت زنده پوست هم کنده می‌شود و زمینه ورود میکروب و ایجاد عفونت را فراهم می‌کند.

    اصول تغذیه ای در فصل امتحانات

    Image result for ‫تغذیه دانش اموزان در فصل امتحانات‬‎Image result for ‫تغذیه دانش اموزان در فصل امتحانات‬‎

    بافرا رسیدن فصل امتحانات، اضطراب در میان دانش آموزان و اولیا موجب می گردد که دانش آموزان نتوانند به خوبی از عهده گذراندن موفقیت آمیز امتحانات بر بیایند. از طرف دیگر، همین دغدغه ها موجب به وجود آمدن و یا تشدید مشکلات تغذیه ای می شود که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر چگونگی موفقیت تحصیلی تاثیر می گذارد. برای کمتر کردن این مشکلات چه می توان کرد؟ توصیه های زیر توصیه های متخصصان تغذیه است که با به کارگیری آنها می توانید با این مشکلات مقابله کنید.

     

    نقش تغذیه در سلامت افراد در هر سنی شناخته شده ااست زیرا تغذیه خوب موجب عملکرد بهتر ارگان های گوناگون بدن مانند مغز، سیستم ایمنی و دفاعی و قلبی عروقی می شود. تغذیه مناسب دانش آموزان نیز به دلیل شرایط سنی، تحرک و فعالیت بدنی آنها و درس خواندن و انجام تکالیف مدرسه می تواند نقش بسیار با اهمیتی داشته باشد. در روزهای امتحان به علت استرس و فشارهای عصبی به طور معمول تغذیه دانش آموزان دچار اشکال می شود که هم روی یادگیری تأثیر می گذارد و هم به علت استرس، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند و موجب می شود بیماری های متعدد در این دوران سلامت آنها را تهدید کند. بنابراین برای پیشگیری از آثار نامطلوب تغذیه نامناسب و بروز بیماری ها باید یک برنامه ریزی غذایی صحیح برای دانش آموزان تنظیم کرد تا عملکرد مغز و یادگیری آنها افزایش یافته و سیستم ایمنی بدن نیز تقویت شود.

     غذا و تقویت حافظه
    براساس نظر متخصصان، بهترین راه برای افزایش یادگیری، خوردن صبحانه ای کافی و مناسب است. صبحانه انرژی اولیه برای عملکرد مغز را تأمین می کند و ثابت شده در دانش آموزان موجب افزایش قدرت یادگیری، تمرکز و تقویت حافظه شده و قدرت حل مساله را بالا می برد. صبحانه مناسب شامل مواد قندی یا غلات پیچیده مثل نان و پروتئین است تا انرژی کافی برای شروع فعالیت های روزانه تامین و در سطح مناسب نگهداری شود. بنابراین خوردن میوه و آب میوه تازه، شیر، پنیر، مغزها (مانند گردو و بادام) و تخم مرغ، محرک خوبی برای فعالیت های مغزی است. درباره کودکانی که به خوردن صبحانه کامل علاقه ای نشان نمی دهند، حتی خوردن تنها یک لیوان شیر و یک عدد موز لازم و ضروری است و به هیچ عنوان نباید کودک صبحانه نخورده به مدرسه برود.

     

    خوراندن صبحانه زیاد و به زور اثر معکوسی بر آمادگی دانش آموزان دارد. بعضی مواد آثار نامطلوبی در یادگیری دارند. به طور مثال، مصرف مقدار زیادی شیرینی و یا مقدار زیاد کافئین آثار منفی به صورت ایجاد خستگی، تغییرات خلقی و کاهش آب بدن دارد یا خوردن مواد غذایی با چربی زیاد موجب ایجاد احساس خواب آلودگی می شود. به طور کلی هر ماده غذایی که بیش از ظرفیت کودک به او خورانده شود، توصیه نمی شود. خوردن مواد پروتئینی در طول روز و وعده های ناهار و شام موجب عملکرد بهتر مغز می شود. خوردن آب و مایعات فراوان در طول روز موجب شادابی و افزایش قدرت یادگیری می شود.

     

    در زمان مطالعه و درس خواندن اغلب دانش آموزان احساس گرسنگی و خستگی دارند و به طور معمول به خوردن یک میان وعده برای کارایی بهتر و ادامه مطالعه تمایل دارند. مواد سبک و کم چرب مانند مغزها پسته، فندق، بادام، گردو، کشمش، بادام زمینی، چند عدد بیسکویت و شیر یا میوه و آب میوه، کمی نان و پنیر کم چرب به تمدید انرژی و تمرکز در بچه ها کمک می کند. در بعضی مطالعات غذاهایی مانند توت فرنگی، شاه توت، مویز، ماهی، شکلات و بعضی ویتامین ها مانند تیامین و اسیدفولیک در بهبود حافظه نقش داشته است. به طور کلی، رژیم غذایی در دوران امتحانات باید حاوی مقدار زیادی پروتئین، کربوهیدرات های پیچیده، آب و مایعات و مقدار کمی چربی باشد.

     

     توصیه های تغذیه ای
    بسیاری از دانش آموزان روزهای پیش از امتحان را تا حد امکان به مطالعه می پردازند و تصور می کنند که غذا و استراحت مانع مطالعه می شود، در صورتی که با تغذیه صحیح می توان بازده فکری را افزایش داد. به کارگیری نکات و توصیه های زیر توان شما را برای یادگیری بهتر و موفقیت در امتحانات افزایش می دهد.

     

    1. در زمان کار یا مطالعه غذا نخورید و برای این کار زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید، در عین حال از مصرف زیاد شیرینی و تنقلات خودداری کنید. این خوراکی ها ممکن است در نگاه اول انرژی زا به نظر برسد اما باید توجه داشت که این قابلیت در آنها بسیار کم دوام است و پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به شما خواهد داد.

    2. بررسی های دانشمندان نشان می دهد که غذاهای نشاسته ای مانند ماکارونی، برنج و نان به دلیل تاثیر در کیفیت خواب در شب امتحان مفید است.

     

    3. صبح روز امتحان بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخم مرغ، نان تست با عسل یا برشتوک استفاده شود.

    4. کارشناسان تغذیه به دانش آموزانی که اضطراب زیادی دارند و نمی توانند صبحانه مفصل بخورند ، توصیه می کنند از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.

     

    5. بعضی از دانش آموزان به دلیل اضطراب زیاد امتحانات خود را خراب می کنند، بنابراین بهتر است برای مقابله با این اضطراب از غذاهای مناسب استفاده کنند. بعضی از سبزی ها از قبیل ریحان، نعنا، کاهو و سیب در کاهش اضطراب بسیار مفید است.

    6. خوردن نان و پنیر و گردو یا یک ظرف عدسی در روز امتحان کمک می کند تا در طول امتحان آرام باشید. همچنین خوردن عسل و نوشیدنی های حاوی عسل در کاهش اضطراب بسیار موثر است.

     

    7. خوردن جگر، گوشت و ماهی کمک زیادی به کاهش اضطراب می کند زیرا کم خونی نیز یکی از دلایل کاهش یادگیری و تمرکز است.

    8. خوردن آجیل مغزدار از قبیل بادام، کشمش، فندق، گردو و نخودچی که سرشار از منیزیم بوده و کمبود آن یکی از علل کاهش یادگیری است.

     

    9. در ساعات مطالعه از خوردن ماست ترش و دوغ ترش بپرهیزید و خوردن روزانه شیر و همچنین ماست شیرین را فراموش نکنید.

    10. در ایام امتحان، بیشتر مواظب سلامت خود باشید تا در معرض سرماخوردگی، گرمازدگی، مسمومیت های غذایی و اختلالات هضم قرار نگیرید و از خوردن غذا، بیرون از خانه جدا خودداری کنید. غذای خود را خوب بجوید و آرام میل کنید.

     

    11. در طول روز (اما نه همراه غذا) آب کافی بیاشامید (بیش از نیم ساعت پیش از غذا و یکی دو ساعت پس از غذا اشکالی ندارد). آشامیدن آب و نوشیدنی ها در وسط غذا سبب اختلال هضم و ایجاد نفخ می شود.

    12. در زمان کار یا مطالعه غذا نخورید و برای غذا خوردن زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید .

     

    13. برخلاف تصور عموم، مطالعه و درس خواندن نیاز بدن به انرژی را افزایش نمی دهد، بنابراین استفاده بیش از حد از مواد غذایی بسیار شیرین و پرچرب در طول دوران امتحانات نه تنها مفید نیست بلکه سبب افزایش وزن و بروز چاقی می شود.

    14. صبحانه غذای اصلی است، ناهار و شام را کمی مختصرتر بخورید اما صبحانه را کامل تر میل کنید.

     

    15. مصرف روزانه یک لیوان شیر برای ایجاد آرامش در طول دوران آمادگی برای امتحان موثر است.

    16. مصرف سبزی و میوه های تازه توصیه می شود.

     

    17. ماست و دوغ ترش، خواب آور است اما خوردن ماست شیرین اشکالی ندارد.

    18. از خوردن قهوه و چای پر رنگ، خودداری کنید ولی چای کم رنگ مفید است.

     

    19. تغذیه متعادل و متنوع شامل غلات، انواع سبزی، لبنیات، گوشت و میوه ها سبب کاهش استرس امتحان می شود.

    20. اگر احساس خستگی می کنید، کمی استراحت کنید. انسان در موقع خستگی احتیاج به استراحت دارد نه محرک، بنابراین مصرف قهوه به منظور بیدار ماندن توصیه نمی شود.

    Image result for ‫تغذیه دانش اموزان در فصل امتحانات‬‎