علوم

ساختمان بدن موجودات زنده

تفاوت های موجودات زنده و غیر زنده :

موجودات زنده : ۱ - تغذیه می کنند . ۲ - حرکت می کنند . ۳ - رشد می کنند . ۴ - تنفس می کنند . ۵ - تولید مثل می کنند . ۶ - به محرک ها پاسخ می دهند .

اگر موجودی این شش خصوصیت را با هم داشته باشد زنده و در غیر این صورت غیر زنده می باشد .

تفاوت موجود مرده و غیر زنده :

موجود مرده موجودی است که زمانی موجود زنده بوده است ولی حال دیگر زنده نیست . مانند صندلی چوبی اما موجود غیر زنده موجودی است که هیچ وقت زنده نبوده است . مانند صندلی فلزی

سلول :

واحد ساختمانی بدن موجودات زنده را سلول می گویند .

بعضی جانداران تک سلولی هستند اما بسیاری از جانداران پرسلولی اند . مانند بدن انسان که میلیون ها سلول ساخته شده است .

سلول ها آن قدر کوچکند که با چشم معمولی و حتی ذره بین های معمولی دیده نمی شوند بلکه باید آن ها را با وسیله ای به نام میکروسکوپ که چیزها را تا ۱۰۰۰ برابر بزرگ تر می کند دید . 

ساختمان سلول :

همه سلول ها از سه بخش تشکیل شده اند :

۱ - پوسته   

   ۲ - سیتو پلاسم ( که مایع غلیظی است که مواد غذایی را به هسته می رساند )

۳ - هسته

شباهت سلول ها : همه از سه قسمت ساخته شده اند

تفاوت سلول ها : شکل ، اندازه و کاری که انجام می دهند .

کار سلول ها :

سلول عصب : انتقال پیام                      سلول ماهیچه : حرکت دادن بدن

سلول استخوان : ثابت نگه داشتن بدن   سلول دیواره ر.وده باریک : جذب مواد غذایی

سلول های گیاهی و جانوری :

سلول های گیاهی و جانوری با هم تفاوت هایی دارند از جمله :

سلول های گیاهی دیواره مشخصی دارند اما سلول های جانوری خیر

بعضی از سلول های گیاهی سبزینه هم دارند اما سلول های جانوری ندارند .

برگ چند نوع سلول دارد . سلول های پشت  و روی برگ پهن و نازکند اما قسمت های درونی برگ سلول های مستطیل شکل و بی شکل دارند .

تقسیم سلول ها :

سلول ها از غذایی که می خوریم استفاده می کنند و بزرگ می شوند . کم کم از قسمت پوسته شروع به تا خورگی می کنند و این تا خوردگی تا سیتوپلاسم و هسته ادامه می یابد و به تدریج این دو قسمت از هم جدا می شوند و یک سلول تبدیل به دو سلول می شود . حال هر کدام از این دو سلول نیز تقسیم می شوند و این تقسیم شدن سلول ها تا پایان عمر ادامه می یابد .

تقسیم شدن بعضی از سلول ها تا پایان عمر ادامه نمی یابد بلکه زمان خاصی دارند مانند سلول های عصبی که فقط در دوره جنینی تقسیم می شوند یا سلول های سازنده مینای دندان در دو دوره یکی زمانی که کودک دندان در می آورد و یکی زمانی که دندان های شیری می افتند و دندان های همیشگی در می آیند تقسیم می شوند .

سلول های زبان

سلول های چربی

 

سطح دندان

                                                            باکتری مژک دار

باکتری های روی پوست

پشه

علوم.....

ساخت مدار الکتریکی

ساخت حباب

تلفیق هنر و علوم

ساخت هاورکرافت

مدار الکتریکی

انرژی الکتریکی یکی از شکل های انرژی است که به وسیله ی آن می توان در وسایل نور ، گرما و حرکت ایجاد کرد . پس یکی از مناسب ترین شکل های انرژی برای انسان  ، انرژی الکتریکی است . الکتریسیته از باتری به وسیله ی سیم در مدار جاری می شود و پس از  روشن کردن لامپ از سیم دیگری به باتری باز می گردد. به این  مسیر مدار الکتریکی می گویند.برای ایجاد مدار به سیم باتری و لامپ نیازمندیم .  اجسامی که الکتریسیته را از خود عبور می دهند ، رسانا می گویند . مانند : مس ، طلا ، آهن ، نقره ، آلومینیوم ، چوب تر ، آب لوله کشی  . بهترین رسانای جریان برق نقره است.اما به دلیل گران قیمت  بودن نقره استفاده از آن به صرفه نمی باشد و از مس که ارزان قیمت تر است و رسانای خوبی نیز می باشد استفاده می شود. اجسامی که الکتریسیته را از خود عبور نمی دهند ، نارسانا می گویند. مانند :چوب  ، کاغذ ، هوا ، آب مقطر ، پلاستیک ، شیشه . کلید وسیله ای است که برای قطع و وصل کردن مدار استفاده می شود. برای روشن کردن دو یا بیش تر لامپ در مدار الکتریکی ، از دو روش موازی و متوالی استفاده می شود .وقتی لامپ ها در مدار  طوری بسته شود که جریان برق پس از عبور از یک لامپ به لامپ دیگر برسد ، لامپ ها به طور متوالی یا پشت سر هم یا سری  بسته  شده اند .

وقتی لامپ ها در مدار طوری بسته شوند که جریان  برق بتواند هم زمان به هر دو لامپ وارد شود ، لامپ ها به صورت موازی بسته شده اند . برق خانه ها به صورت موازی بسته شده است . چون اگر یک وسیله در مدار خاموش شود ، بقیه ی وسایل کار می کنند.مدار های 1و2 متوالی و مدارهای 3و4 موازی هستند.
  توجه کنید که هنگام استفاده از الکتریسیته  باید نکات ایمنی زیر را در نظر بگیریدوبرای جلو گیری از خطر برق گرفتگی موارد ایمنی زیر را به خاطر بسپارید :  برق منازل یا به اصطلاح برق شهری خطرناک است . ما برای انجام فعالیت های خود از باتری استفاده می کنیم . هنگام استفاده از الکتریسیته باید از دست کش ایمنی و وسایل روکش دار استفاده کرد .هنگام استفاده از وسایل برقی  یا زدن کلید برق ، دست باید خشک باشد .هیچگاه با دستان خیس یا مرطوب به وسایل برقی ,کلید ها و پریز ها دست نزنید. از داخل کردن اشیاءنوک تیز به داخل پریز ها به شدّت پرهیز کنید . در موقع کار کردن با وسائل برقی جریان برق را قطع کنید . اگر قسمت یا قسمت هایی از سیم وسایل الکتریکی مورد استفاده ، فرسوده یا لخت است ، قبل از استفاده از آن سیم را تعویض کنید. سیم های معمولی برق را نباید بدون عبور دادن از لوله های مخصوص در داخل دیوار قرار داد زیرا به زودی این سیم ها پوسیده و اتصالی می کنند . تا جایی که امکان دارد از نصب پریز ها در حمام و استفاده از وسائل برقی در این مکان ها بپر هیزید . اگر می خواهیدبه فرد برق گرفته ای کمک کنید هرگز به قسمت های لخت بدن او دست نزنید زیرا شما هم دچار برق گرفتگی می شوید .

مخلوط ها در زنگی ما

بیش تر بدانیم  پنج بسیاری از مواد اطراف ما به صورت مخلوط هستند . هوا مخلوطی از چند گاز است که مهم ترین این گازها اکسیژن است . در یک مخلوط هر ماده خاصیت خود( رنگ ، بو و مزه ) را حفظ می کند  

  

محلول ها مخلوط های یکنواخت هستند .هر محلول از دو قسمت ماده ی حلال و ماه ی حل شونده درست شده است . درمحلول ها ماده ی حل شونده خود به خود از محلول جدا نمی شود. 

مخلوط ها انواع مختلفی دارند مانند: ·      مخلوط دو مادّ ه ی جامد: براده ی آهن و نمک ·      مخلوط دو مادّ ه ی مایع : روغن در آب ·      مخلوط یک  مادّ ه ی جامد و یک مادّ ه ی مایع ( جا مد در مایع ):نشاسته در آب محلول ها نیزانواع مختلفی دارند مانند: ·      محلول جامد در مایع : قند در آب ·      محلول مایع در مایع :سرکه در آب ·    محلول گاز در مایع :نوشابه های گاز دار یکی از راه هایی که می توان فهمید آیا یک مخلوط  ،محلول است یا نه این است که آن را مدّتی در یک جا بی حرکت قرار دهیم .

  همه ی محلول ها یک مخلوط هستند امّا همه ی مخلوط ها محلول نیستند .یکی از راه های تهیه ی آب آشامیدنی از محلول آب دریا  ،جوشاندن آب شور دریاست.

از آنجا که روغن در مقایسه با آب، جرم حجمی کمتری دارد وقتی ترکیبی از آب و روغن را در یک ظرف می‌ریزید لایه روغن روی سطح آب قرار می‌گیرد. به همین دلیل هم گفته می‌شود این دو ماده مخلوط شدنی نیستند. برای این که قابلیت ترکیب مواد مختلف با همدیگر را مقایسه کنید به نیم‌لیتر یا یک چهارم فنجان عسل یا عصاره غلات، مایع ظرفشویی، آب، روغن سبزیجات و الکل چوب و مقداری رنگ خوراکی نیاز دارید. برای انجام این آزمایش باید از یک لیوان پلاستیکی شفاف که حجم آن در حدود 350 میلی‌لیتر باشد استفاده کنید. عسل یا عصاره غلات را از قسمت وسط لیوان داخل آن بریزید. در مرحله بعد، مایع ظرفشویی را به لیوان اضافه کنید. سپس در یک فنجان مجزا چند قطره رنگ خوراکی را با آب مخلوط کنید و در ظرفی دیگر چند قطره رنگ دیگر را هم به ظرف محتوی الکل اضافه کنید تا رنگ آن یکنواخت شود. در این مرحله باید آب رنگی را به آرامی به لیوان محتوی عسل و مایع ظرفشویی اضافه کنید. البته باید این کار را به دقت انجام دهید تا این مایعات اصلا با هم مخلوط نشوند. پس از آن ابتدا روغن گیاهی و سپس الکل را نیز به لیوان اضافه کنید. به نظر شما چرا این مایعات به صورت لایه‌های مجزایی در ظرف قرار می‌گیرند و با هم ترکیب نمی‌شوند. گر چه رنگ همه این مایعات با هم متفاوت است، اما ویژگی‌ اصلی که موجب ایجاد تفاوت‌هایی در خواص فیزیکی این مایعات می‌شود این است که چسبندگی ذرات تشکیل‌دهنده ساختار این مایعات در مقایسه با هم فرق دارد و از آنجا که جرم حجمی یا چگالی این مایعات متفاوت است، ساختاری لایه‌ای شکل از آن در داخل لیوان ایجاد می‌شود. البته همان‌طور که پیش از این نیز گفته شد آب و روغن در هم ترکیب نمی‌شوند، اما آب و الکل در هم انحلال‌پذیر هستند و می‌توانند با هم ترکیب شوند. آب و مایع‌ ظرفشویی هم انحلال‌پذیرند و مایع ظرفشویی در آب حل می‌شود. محتوی درون لیوان را هم بزنید و ببینید چه اتفاقی می‌افتد. آیا لایه‌های تشکیل‌ شده در لیوان در هم ادغام می‌شوند؟ برای این که آنچه در ادامه در داخل لیوان اتفاق می‌افتد را نیز بتوانید به خوبی مشاهده کنید بهتر است برای چند دقیقه لیوان را در گوشه‌ای کنار بگذارید. به نظر شما آیا با گذشت زمان مایعات مختلفی که داخل لیوان ریخته‌اید از هم جدا می‌شوند و ساختاری لایه‌ای شکل مشابه آنچه در آغاز ایجاد شده درون لیوان شکل می‌گیرد یا خیر؟ همان‌طور که می‌بینید مایعاتی که در هم انحلال‌پذیر نباشند حتی پس از آن که شما محتوی درون لیوان را هم می‌زنید باز هم به صورت لایه‌هایی جدا از هم قرار می‌گیرند. به مخلوط مایع در مایع ، امولسیون می گویند. مثل : روغن زیتون و سرکه . می دانیم  در محلول جامد در مایع ، مایع حلال است ؛ اما در محلول مایع در مایع هر کدام از مایعات که حجم بیشتری داشته باشد ، حلال است . انواع محلول : جامد در مایع : قند در آب    مایع در مایع : آبغوره در آب    گاز در مایع : نوشابه گاز دار   جامد در جامد : فولاد که از آهن و کربن ساخته شده است. گاز در گاز : که حلال آن نیتروژن و حل شونده ی آن اکسیژن است.

جداسازی اجزاء یک مخلوط: در بیشتر مواقع لازم است که اجزاء یک مخلوط را از هم جدا کنیم. برای تهیه آب شیرین نمک و سایر املاح را از آب جدا می کنند . فراورده های نفتی هم بصورت مخلوط با یکدیگر تحت عنوان نفت خام یافت می شوند. زمانی می توان اجزاء یک مخلوط را از هم جدا کرد که اجزاء حداقل در یک ویژگی با هم اختلاف داشته باشند. الف) صاف کردن: از این روش هنگامی استفاده می شود که اجزاء مخلوط از نظر اندازه ذرات با هم تفاوت داشته باشند. الک کردن آرد، جداکردن شن و ماسه از یکدیگر، جداکردن تفاله از چای نمونه هایی از صاف کردن هستند. ب) سرریز کردن: هنگامی از این روش استفاده می شود که یک جزء از جزء دیگر سبک تر باشد. اگر مخلوط آب روغن بی حرکت بماند چون روغن از آب سبک تر است بر روی آب قرار می گرید و می توان با سر ریز کردن و یا با استفاده از وسیله مقابل که قیف جدا کننده یا قیف دکانتور نامیده می شود آنها را از هم جدا کرد. ج) تبلور: از روش تبلور برای جدا کردن جزء جامد از مایع استفاده می شود . اگر مخلوط جامد در مایعی مانند آب نمک را سرد کنیم از آنجا که انحلال پذیری با کاهش دما کم می شود مقداری از حل شونده بصورت بلور در ته ظرف ته نشین می شود د) تقطیر ساده: از تقطیر ساده برای جداکردن دو جزء مایع مخلوط که نقطه جوش متفاوت دارند استفاده می شود مثل الکل از آب ه) تقطیر جزء به جزء: از این روش برای جدا کردن اجزاء مخلوط چند مایع که نقطه جوش متفاوت دارند استفاده می شود اجزاء نفت خام را به همین روش از هم جدا می کنند. به این ترتیب که نفت خام را تا 400 درجه سانتیگراد حرارت می دهند تا بسیاری از اجزاء آن بجوش آیند و بصورت بخار در آیند. نفت خام حرارت داده شده را به قسمت پایین دستگاهی به نام برج تقطیر می فرستند بخارات حاصل هنگام صعود از دستگاه به سینی های نصب شده برخورد کرده و بر اساس تفاوت نقطه جوش به مایع تبدیل و از هم جدا می شوند. پرسش های بخش ۵ ۱- کدامیک از مخلوط های زیر محلول است؟ روغن در آب نفت و آب نمک و آب نشاسته و آب ۲- کدامیک از مخلوط های زیر محلول مایع در مایع است؟ آب و روغن زیتون آب و آبلیمو آب و نشاسته آب و اکسیژن ۳- آب داغ چه نوع محلولی است؟ جامد در مایع مایع در مایع جامد در جامد گاز در مایع ۴- بهترین راهی که می توانیم بفهمیم یک مخلوط، محلول است یا نه چیست؟ جوشانیدن از صافی رد کردن بی حرکت در جایی قرار دادن باهم زدن ۵- در لیوان شیر یک حبه قند انداختیم و هم زدیم در این محلول به شیر چه می گویند؟ حلال حل شونده مخلوط محلول پرسش های تشریحی: ۱- مخلوط چیست؟ وقتی دو یا چند ماده با هم بیامیزند و ما بتوانیم به راحتی آنها را جدا کنیم آن مواد با هم مخلوط شده اند، در مخلوط، مواد خواص خود را از دست نمی دهند. ۲- آیا می توانیم روغن مایع و آبلیمو را مایع در مایع بدانیم؟ چرا؟ خیر، زیرا این دو مایع در یکدیگر حل نمی شوند و مایع در مایع یک نوع محلول است. ۳- به ماده ای که مواد دیگر را در خود حل می کند چه می گویند؟ حلال ۴- چگونه می فهمیم دو ماده مایع که با هم آمیخته شده اند مخلوط هستند یا محلول؟ در صورتی که دو مایع به طور یکنواخت دیده شوند و پس از مدتی که ساکن می مانند از هم جدا نشوند، محلول هستند و اگر یک مایع در مایع دیگر به صورت معلق دیده شود، مخلوط است که پس از ساکن ماندن به تدریج از هم جدا می شوند. ۵- مخلوطی نام ببرید که از دو ماده جامد تشکیل شده باشد؟ شکر و عدس، نخود و لوبیا ۶- مخلوطی از یک ماده جامد و یک مایع نام ببرید که محلول نباشد؟ شن و آب ۷- هوا یک مخلوط است یا ترکیب؟ مخلوط است. ۸- در یک محلول آب شیرین آیا مزه سطح مایع با ته مایع با هم فرق دارد؟چرا؟ نه، زیرا ذره های قند به آرامی از هم جدا شده و در بین ذره های آب قرار گرفته و مخلوط یکنواختی به دست آمده یعنی قند در آب حل شده. ۹- در محلول مواد چگونه پراکنده می شوند؟ به طور یکنواخت پراکنده می شوند. ۱۰- آیا در محلول همه موادی که وجود دارند دیده می شوند؟ خیر، ماده حل شونده دیده نمی شود. ۱۱- چرا در هوا هیچ یک از مواد تشکیل دهنده را نمی بینیم؟ زیرا همگی گاز هستند. 


 

عملکرد دستگاه تنفس

ار دستگاه تنفس تهیه اکسیژن برای اعضای بدن و برداشتن دی اکسید کربن (گاز کربنیک) از آنها از طریق تعویض دی اکسید کربن خون با اکسیژن هوا در ریه ها است.

اعضای این دستگاه عبارتند از : بینی ، حنجره ، نای (تراشه) ، ریه ها.

دستگاه تنفس

بینی

بینی خارجی از استخوانها و غضروف ها تشکیل شده است. حفره های بینی از مخاط و عروق خونی پوشیده شده اند که هوا را قبل از رسیدن به ریه ها گرم و مرطوب می کنند و با کمک موها و مژک ها گرد و غبار آن را می گیرند.

حنجره

حنجره که در جلوی گردن قرار گرفته (در محاذات سومین تا ششمین مهره گردنی) هم راهی برای عبور هوا است و هم صدا را تولید می کند. ساختمان حنجره از چندین غضروف و عضله تشکیل شده.

نای

لوله تنفسی که به دنبال حنجره قرار گرفته نای است. ساختمان نای از غضروف هایی به شکل حلقه ناقص (Ω) تشکیل شده. نای 12-10 سانتی متر طول دارد و قطر داخلی آن 2-1.5 سانتی متر است. این لوله از محاذات ششمین مهره گردن به سمت پایین می آید و بعد به دو شاخه راست و چپ تقسیم می شود که این شاخه ها نایژه (برونش) نامیده می شود. نایژه راست 2.5 سانتی متر طول دارد و وارد ریه راست می شود. نایژه چپ 5 سانتی متر طول دارد و وارد ریه چپ می شود. نایژه ها در داخل ریه ها به شاخه های کوچکتری به نام نایژک (برونشیول) تقسیم می شوند. داخل نای و برونش ها سلول های مژکدار وجود دارند که با حرکت خود به سمت دهان ذرات موجود در هوا را بیرون می رانند و مانع رسیدن آنها به ریه ها می شوند.

ریه ها

ریه ها به شکل نیمه مخروطی هستند و قسمت های طرفی حفره سینه را پر می کنند. قاعده ریه ها روی پرده دیافراگم (عضله ای که حفره سینه و حفره شکم را از هم جدا می کند) قرار گرفته و قله ریه ها مجاور دنده اول است. ریه کودکان صورتی رنگ است ولی ریه بزرگسالان به علت ذرات ذغال وارد شده از راه تنفس خاکستری رنگ می باشد.

ریه راست از 3 قطعه (لوب) وریه چپ از 2 قطعه (لوب) تشکیل شده است. نایژک ها در ریه ها به حفره های هوایی کوچکی به نام آلوئول ختم می شوند. آلوئول ها دارای مویرگ های فراوانی هستند و تعویض اکسیژن هوا با دی اکسید کربن خون داخل این حفره ها انجام می شود.

پرده جنب

پرده ای دو لایه به نام پرده جنب هر ریه را به طور جداگانه از بیرون می پوشاند. بین این دو لایه مقداری مایع وجود دارد که باعث لغزندگی و نرم شدن حرکات می شود.

ریه ها ساختمان ارتجاعی دارند و تمایل دارند تا مثل بادکنکی بدون هوا روی خود بخوابند ولی فشار منفی که بین دو پرده جنب وجود دارد باعث باز نگه داشتن ریه ها می شود.

چگونگی هضم غذا در دستگاه گوارش

هضم و جذب غذا در دستگاه گوارش

هضم و جذب غذا در دستگاه گوارش● هضم 
وقتی‌که غذا وارد دهان گردید و به کمک دندان‌ها نرم شد تحت اثر شیره‌های گوارشی غدد موجود در دهان، معده و روده‌ها به اجزاء کوچک قابل جذب تقسیم می‌شود. این عمل را هضم گویند. 
● جذب 
وقتی‌که مواد غذائی به اجزاء ریزی تبدیل شدند از جدار معده و روده جذب بدن و خون می‌شوند و عملاً وارد بدن می‌گردند این عمل ار جذب گویند. 
در زیر به‌طور خلاصه اهمیت و کار قسمت‌های مختلف دستگاه گوارش در هضم و جذب غذا ذکر می‌شود. 
۱) دهان 
در دهان غذا اولاً به‌وسیله دندان‌ها خورد و نرم می‌شود. ثانیاً بعضی از عناصر مواد غذائی به‌خصوص مواد نشاسته‌ای تحت‌ اثر بزاق تا حدودی تجزیه و به قندهای قابل جذبی تبدیل می‌گردد. 
ثانیاً مقدار خیلی کمی از املاح قندها و داروهای قابل حل در دهان جذب می‌گردند. 
۲) معده 
مواد غذائی پس از اینکه از دهان وارد معده شدند در آنجا نیز تحت اثر ترشحات و حرکات معده نرم‌تر و خوردتر می‌گردند ولی باید دانست که قسمت عمده عمل نرم کردن مواد غذائی در دهان انجام می‌شود. بنابراین کسانی‌که عادت دارند غذای خود را آهسته بخورند و در دهان کاملاً بجوند کمتر دچار ناراحتی‌های هاضمه‌ای به‌خصوص معدی می‌شوند. 
همچنین غذاها در معده با مقداری زیادی از ترشحات معده مخلوط شده کاملاً رقیق می‌گردد ضمناً مواد غذائی تحت اثر شیره‌های معده به تجزیه خود ادامه می‌دهد شیر در مرحله اول در معده تحت اثر مایه پنیر معده بسته شده به‌حالت دلمه درمی‌آید. 
▪ قسمتی از مواد غذائی در معده جذب خون می‌شوند که عبارتند از: 
الف) الکل، قندهای ساده، نمک معمولی و سایر املاح محلول در آب. 
ب) ویتامین‌های محلول در آب و بالاخره آب و بعضی از داروها 
۳) روده باریک 
در روده باریک نشاسته و سایر مواد قندی کاملاً تجزیه شده و تبدیل به گلوکز می‌شوند. 
آن مقدار پروتئین‌‌ها که در معده تجزیه نشده‌اند تبدیل به اسیدهای آمینه می‌گردند. چربی‌ها نیز تحت‌ اثر شیره‌های معدی و روده مخصوصاً صفرا یکنواخت شده به‌شکل محلول آهکی یا شیری درمی‌آیند. 
قسمت اعظم مواد قندی، سفیده‌ای، چربی، املاح، ویتامین در آب در روده باریک جذب می‌گردد. 
۴) روده بزرگ 
در روده بزرگ قسمت خیلی جزئی از مواد باقیمانده جذب می‌گردد اهمیت روده‌های بزرگ از نظر جذب تنها در جذب ویتامین‌های گروه B و آب می‌باشد بنابراین آبی که در قسمت‌های مختلف دستگاه از دهان گرفته تا روده‌های کوچک با غذا مخلوط شده و آن را رقیق کرده مجدداً در روده‌های بزرگ جذب بدن می‌گردد.

تنفس و بدن ما

ماشین بادی

 










ساخت مدار الکتریکی

علوم

تصاویر مربوط به بخش انرژی علوم



علوم

فرایند رشد گیاه (فصل 2)